top of page

MELDALSBUNAD

HERREBUNAD

Driftige damer fra bunadsnemndene i Meldal og Rennebu har i nært samarbeid med Bunads-og Folkedraktsrådet arbeidet fram en felles herrebunad for Meldal og Rennebu, med unntak av lokale variasjoner.

 

BUNADEN

I herrebunaden for Meldalsbunaden er trøya i blått vadmel med grønne kantebånd. Frempå kragen er det et rødt fløyelsstykke med rødt bånd, og de røde attersømstingene innenfor de grønne bånda. Bunaden har 7 par tinnknapper i trøya, som sprer seg til pynt på krage, lommeklaffer og midt bak. 

Broka er i vadmel eller skinn i fargene blått, svart eller sausvart. Lokkbrok. Broka har smal linning under kneet, knept med ei messingspenne. Knappene i broka er i messing med enkel dekor. Som ved damebunaden har også herrebunadene skjorte i hvit lin eller ubleket halvlin med hvitsømsbroderier. 

Vesten er brodert med ullgarn og har linstoff i ryggen. Dobbeltknepping og spisst slag med 9 par tinnknapper. Bunaden har påsydd lommeklaff eller brosjert kallemank med 7 par tinnknapper, og har ullvite "hosso" etter gammel modell, strikket 2 rette og en vrang. Hossobanda kan flammes av ulike fargesammensetninger og halskluten er kvadratisk og uten frynser. Lue eller svart hatt med høy pull. 

SØLV

Halskanpen er laget etter gammel modell, og den blir knet midt foran gjennom begge knapphullene i skjorta. Mansjettknappene er i sølv og beltet med messingbeslag etter gammel modell. Tollekniv med slire henger i beltet. 

  

Ved prisforespørsel eller spørsmål kan du kontakte oss på:

Husfliden/bunadavdelingen

Tlf: 99 12 19 70

E-post: gunn.oddveig.kvam@coop.no

bottom of page